26.8.2019 ekat päivät Het Zwarte Waterissa

Täällä pikkuhelteessä on lähtenyt hyvin päivät käyntiin! Sunnuntaina kuviteltu mittari näytti n. 35 astetta, heppiksessä se oli ehkä 45..

   Het Zwarte Waterin maneesi

Sunnuntain focuksena oli lähinnä palautua matkasta, saada tavaroille paikkansa ja tutustua hieman ympäristöön. Hepat ovat palautuneet todella hyvin matkasta, Roope oli vähän turhankin freshi matkan jälkeen =D

Tytöt kävi kevyellä maastokävelyllä, ja Roope kävi esittämässä kurinalaisesti kelluntakuvioita maneesissa. Tulevina päivinä sekin pääsee maastoon, kunhan vähän relaa lisää ja tulee paikat tutuiksi. Ruokinnan puolesta tämä ja huominen päivä jatketaan vielä suurimminosin puurolinjoilla, viimeistään huomenna hepat alkaa saamaan nappulaa normaalisti. Tytöt pääsi myös käymään käviksessä, Justinan mielestä oli turvallisempi peruuttaa  ensimmäiset pari kierrosta, ihan vain varmistukseksi =D Kaikki pääsi myös illalla vielä ruoho tarhoihin nauttimaan viileydestä.

                        

    Roope valmiina hoitiksella    Tytin mielestä tää oli pelottava!      Justina maastossa sunnuntaina

Maanantaina aloitettiinkin ratsastukset jo heti aamusta, tänään ratsastin kaikki kunnolla "läpi" sileällä.

Justinan hiukan kevyemmin, koska sitä hoidettiin eniten Tampereen Hevosklinikalla. Justina tuntui todella hyvältä, se oli irtonainen ja elastisen tuntuinen, sekä kantoi itsensä hyvin. Ihanaa !

Roope tuntui paljon suoremmalta, sen kanssa tein ensin eteenalas ratsastusta, laukkailin kevyessä istunnassa aika pitkään ja pyysin jalalla tulemaan paremmin kohti ohjaa. Se helposti rullaa kaulansa liian lyhyeksi, joten tämä on toiminut aika hyvin! Vielä loppuun pyysin sitä volteilla siirtämään etuosaa sisälle, sekä ajoittain vähän kokoamaan itseään - ja siitä taas suoraksi ja laukataan vähän eteenpäin ilman että kannan sitä laukassa, vaan että se laukkaisi itse omassa tasapainossa. Tällä saan sitä myös hiukan nopeammaksi takaa!

Tytin kanssa tein alkuun vain ravissa ja laukassa vähän kevyttä ratsastusta, pitäen sen suorana. Laukassa sillä on vielä ajoittain vaikeuksia varsinkin alkuun pitää itseään laukassa balanssissa ja odottaa ratsastajaa, ikäänkuin jäädä siihen tasapainoon laukkaamaan. Tytti kuitenkin tuntui todella hyvältä ja suoralta (mm. ennen hoitoa se oli huomattavasti vinompi vasempaan kierrokseen, pullasi etuosaa vasemmalle ja ei ollut suora ulkoa. Siltä hoidettiin molempien takapolvien siteet sekä otj polvinivel). Loppuun tein vielä ihan perus laukannostoja ravista, pari metriä uran sisäpuolella, jotta voin varmistua siitä että se on suora ja tasapainossa. Toimi oikein hyvin, vaikka pieni väsymys meinasi tulla yhdessä vaiheessa.

        

Tytti maanantaina                             Justina aamuratsastuksella                Aina ahkera Heidi!

Tämänpäivän plän on vielä käyttää hepat pidemmässä tarhavuorossa. Roope pääsee pitkään iltavuoroon ja tytöt yövuoroon. Me käydään iltapäivällä vähän shoppailemassa (mm tuuletin autoon!!) ja suunnitellaan tulevaa viikkoa.

Pysykääs kuulolla!

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer