Toiminta

Talli ja toiminta

Callisto-talli on remontoitu täysin kesällä 2014. Talli on avara ja valoisa, siellä on 3 sisäkarsinaa, 1 ulkokarsina, sekä siirtotallin puolella 1 hevos- sekä 1 ponikarsina. Kuivkkeena käytämme purua sekä olkea. 

Tarhoja on 5kpl, joista yksi olkipohjainen ja loput hiekkapohjaisia. Tarhamateriaalina meillä on leveähkö sähkölanka. Tarhoista on 2 oritarhaa, korkeus 3m. Hevosilla on ämpärijuotto sisällä että ulkona, näin ollen hevosten juomista voidaan seurata tarkemmin.

Hevoset ulkoilevat paljon, yksin tai pienessä ryhmässä. Kesällä tarhaukselle on vaihtoehtona laidun. Heinän saannin olemme järjestäneet niin, että käytännössä hevosilla on koko ajan saatavilla korsirehua. Väkirehuissa luotamme täysin PAVOon, johon olemme luottaneet jo v. 2007 alkaen!

Meille hevosen hyvinvointi on tärkein perusta, haluamme että hevoset saavat elää ja työskennellä mahdollisimman stressittömästi, kuuntelemme ja välitämme hevosistamme.
 
 

Ratsukoulutus / sisäänratsutus

Callisto Horsesilla pääratsuttajana toimii Riikka Harjula, joka vastaa nuorten hevosten ratsutuksesta.
 
Pääsääntöisesti otamme sisäänratsastettavat kotitallillemme Callistolle, koska tällöin pääsemme tutustumaan hevoseen parhaiten.

 
Nuorten hevosten sisäänratsastukseen otetaan 2-4 vuotiaita hevosia ja poneja. Sisäänratsastus tapahtuu hevosesta riippuen 1-3 kuukaudessa. Kotitallillamme työstämme päivittäisen perushoidon lisäksi nuoria 
hevosia 3-6 kertaa viikossa, yksilöstä riippuen.

Tässä ajassa perusaskellajit on ratsastettu läpi; käynti-ravi-laukka, sekä jarru ja kaasu on varmistettu, että ne toimivat!

Käytössämme on naapuritallin 25x60m kenttä, sekä hevosopiston kaikki urheilualueet.Näinollen hyödynnämme mahdollisimman paljon nuorten hevosten kanssa monimuotoista koulutusta. Eritoten erilaisissa maastoissa ratsastaminen on tärkeää nuoren hevosen psyykelle, tasapainolle ja kehitykselle.
 
Suorana, tasaisella ohjastuntumalla,omalla moottorilla kulkeva iloinen nuori hevonen on kaiken perusta!
 
 
 

Hevosen ratsutus ja valmennus

Otamme jatkokoulutettavaksi nuoria hevosia 4 ikävuodesta ylöspäin, sekä valmennettavaksi esim. kilpailutuloksia tavoittelevia iäkkäämpiäkin hevosia. Kouluratsastuspohjaisena esteratsastajana pidän sileän työskentelyä kaiken perustana. Tämän lisäksi painotan valmennussuunitelmassani ja työssäni hevosen monimuotoista treenausta ja psyyken tärkeyttä. Myös ruokinta ja hoito on tärkeä osa hevosen treenausta, joten teemme hevoskohtaisen, tarkan ruokintasuunnitelman suhteutettuna hevosen valmentautumissuunnitelmaan.

Teemme yhteistyötä maan parhaiden hevoshierojien, kengittäjien sekä eläinlääkäreiden kanssa. Apunamme on myös kiropraktikko joka on käytettävissämme säännöllisin väliajoin.

Maastoratsastusta pyritään pitämään viikko-ohjelmassa mukana niin paljon kuin edistyminen sitä vain sallii. Maastoilu pitää hevosen mielen että lihaksiston virkeänä, sekä toimii välipäivien liikuntamuotona.

 

 

Hevosen valmistelu tilaisuuksiin

Otamme valmisteltavaksi hevosia ja poneja erilaisiin tilaisuuksiin kotitallillemme Callistolle. 
Hevosen valmistelu erilaisiin tilaisuuksiin on tarkkaa; Oikeanlaisen liikunnan ohella siihen kuuluu tärkeänä osana oikea ruokinta, ulkoilu, ympäristövirikkeet, maastakäsin harjoittelu sekä tarkka suunnittelu valmisteluun ja eri liikuntamuodoille.
Voimme tarjota erinomaiset puitteet valmistelulle; käytämme Hevosopiston Oy:n tarjoamia palveluita, mm. irtohypytyskujat, maastot/maastoesteet, lämmitetyt maneesit, erilaiset kenttien pohjamateriaalit liikunnalle, hiittirata, valmistavat kilpailut (keskiviikkokisat este-ja kouluratsastuksessa). Kaikelle tälle etuna ovat hyvät kulkuyhteydet. 
 
Tilaisuudesta, sekä hevosesta riippuen valmisteluun menee 1-3 kuukautta. Tilaisuuksia ovat mm. oripäivät, laatuarvostelut, huutokaupat, kyvyt esiin- tapahtumat, sekä erilaiset näyttelyt.
 
Olemme hyvällä menestyksellä valmistelleet hevosia  tilaisuuksiin, tuo sinäkin omasi! 
 
 
 

Ratsukoiden valmennus

Ypäjä tarjoaa luonnollisesti hienot puitteet valmennustoiminnalle. Valmennan ratsukoita yksityisesti tai ryhmissä sekä este- että kouluratsastuksessa. Ratsukot voivat olla sekä aivan aloittelijoita että esim. kilparatsastukseen suuntautuvia. Valmennusryhmiä on mahdollista kerätä myös kotitallillesi. Kysy lisää Riikalta!

 

 

Hevosten välitys ja myynti

Otan hevosia myytäväksi tällä hetkellä vain sopimusprovisiolla. Sosiaaliset suhteet hevosväkeen ja hevosia tarvitseviin tahoihin edesauttavat ostajien löytymistä ja tekevät hevoskaupoista turvatumpia.

Sopimukset tehdään aina tilannekohtaisesti, tavoitteemme on löytää sopiva hevonen ostajalle. Kerromme luottamuksella kaikki tiedossa olevat seikat ja historian myytävistä hevosista.

Myyntiprovisio on sopimus joka palvelee sekä ostajaa, myyjää että välittäjää. Kuukausihinta suhteutettuna provisioon määräytyy yksilöllisesti. Myytävälle hevoselle voidaan tehdä tarvittaessa valmennussuunnitelma tietylle ajanjaksolle, jolloin pyrimme nostamaan hevosen myyntiarvoa. Provisioon perustuva sopimus palvelee erityisesti hevosen omistajaa, jonka ei tarvitse laittaa satoja euroja hevosen kuukausihintaan, vaan saamme työstä palkan myyntiprovisiosta, kun olemme myyneet hevosen.

 

 

Tallipaikat ja päiväkarsinat

Tallipaikkoja on mahdollista kysyä Riikalta. Ensisijaisesti tallipaikat on varattu ratsutettaville, myytäville ja tilaisuuksiin valmisteltaville hevosille.

 

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer